Як вибрати ресторан для весільного банкету
Отже,
де саме відбудеться ваше казкове весілля? Як правильно вибрати кафе,
ресторан або банкетний зал для весільного свята? Які питання необхідно
поставити менеджеру кафе, ресторану? Мова піде про основні питання
пов’язані з пошуком і бронюванням ресторану для весілля, а також
практичні рекомендації складені з урахуванням зауважень і побажань
колишніх молодят.
Починати пошук приміщення для весільного свята варто за 2,5-3 місяці, особливо якщо ваше весілля випадає на розпал сезону (літні місяці і початок осені). Найскладніше в даному заході - це наявність вільного часу, який доведеться витратити на відвідини різних закладів. Хоча можна обєднати приємне з корисним і провести 3-5 незабутніх романтичних вечори з коханою людиною у вибраних на початковому етапі ресторанах або кафе. Але як відсіяти всі невідповідні заклади?
По-перше, визначтеся з кухнею. Чи буде це класична російська, експресивна італійська або пікантна китайська кухня. Якщо на першому місці все ж таки бюджет, то це питання можна пропустити. Друге, кількість гостей. Від цього чинника безпосередньо залежить, чи підійде вам той або інший банкетний зал чи ресторан. Наступне питання вже адресоване менеджерові закладу. Вартість банкету на одну людину. У будь-якого кафе / ресторану є сформоване меню і менеджер повинен мати інформацію про середню ціну банкету на одного гостя. Тепер помножемо кількість гостей на ціну банкету на одну людину і відсіваємо все, що не підходить. Чи є орендна плата за зал і яка мінімальна сума замовлення для того, щоб кафе закрили тільки для вашого свята. Чи можна привозити свої алкогольні напої, фрукти і закуски (бо все це завжди дешевше в магазинах і на оптових ринках). Всі ці питання необхідно поставити менеджерові або адміністраторові кафе / ресторану по телефону, тим самим відсіяти все непотрібне і захистити себе від даремного катання по місту.
Після того, як залишилися всі відповідні заклади, час переходити до другого етапу - відвідини. Виберіть 3-5 основних претендента і почніть відвідини з них. Зверніть увагу на:
- чи є під’їзд до входу і наявність парковки;
- зовнішній вигляд закладу і чи чиста навколо територія;
- на скільки зручно це місце з погляду пішохода і громадського транспорту, тому що можливо деяким гостям доведеться добиратися на громадському транспорті і в цьому випадку зупинка транспорту або станція метро буде тільки перевагою.
Заходимо всередину. Основні моменти на які потрібно звернути увагу тут будуть:
- інтер’єр і існуюче оформлення;
- наявність гардероба і туалету;
- наявність кімнати для перевдягань (для тамади);
- наявність місця для танців і музикантів (діджея).
Якщо все з вище перерахованого вас влаштовує, викликайте адміністратора і переходьте до третього етапу - переговори. Скажіть, що зацікавлені в проведенні весільного банкету в їх закладі і вас цікавлять деякі питання.
Наявність весільного меню. Ознайомтеся з ним і переконайтеся, що ціни відповідні. З`ясуйте:
· вартість банкету на одну людину;
· наявність орендної плати;
· мінімальна сума замовлення;
· можливість привезти своє спиртне, фрукти і закуски;
· необхідна передоплата;
· фіксація кінцевого рахунку (бо ціни міняються, і ваш рахунок може змінитися через 2 місяці);
· термін передоплати;
· гарантія бронювання числа;
· можливість прикраси залу;
· наявність обмежень;
· час закриття;
· наявність холодильника або місця під торт;
· і головне! Не забудьте запитати про наявність яких-небудь знижок, оскільки весільний банкет дуже часто складає одну третину, а іноді і половину всіх весільних витрат і навіть один маленький відсоток знижки заощадить вам не маленьку суму.
І наприкінці ще одна порада. Коли визначитеся з 2-3 головними претендентами, сходіть туди як звичайні відвідувачі. Спробуйте кухню і оцініть роботу і доброзичливість персоналу. Можливо вам також буде цікаво відвідати ресторан того дня, коли в ньому проходитиме черговий банкет.
джерело: http://www.musart.org.ua
Починати пошук приміщення для весільного свята варто за 2,5-3 місяці, особливо якщо ваше весілля випадає на розпал сезону (літні місяці і початок осені). Найскладніше в даному заході - це наявність вільного часу, який доведеться витратити на відвідини різних закладів. Хоча можна обєднати приємне з корисним і провести 3-5 незабутніх романтичних вечори з коханою людиною у вибраних на початковому етапі ресторанах або кафе. Але як відсіяти всі невідповідні заклади?
По-перше, визначтеся з кухнею. Чи буде це класична російська, експресивна італійська або пікантна китайська кухня. Якщо на першому місці все ж таки бюджет, то це питання можна пропустити. Друге, кількість гостей. Від цього чинника безпосередньо залежить, чи підійде вам той або інший банкетний зал чи ресторан. Наступне питання вже адресоване менеджерові закладу. Вартість банкету на одну людину. У будь-якого кафе / ресторану є сформоване меню і менеджер повинен мати інформацію про середню ціну банкету на одного гостя. Тепер помножемо кількість гостей на ціну банкету на одну людину і відсіваємо все, що не підходить. Чи є орендна плата за зал і яка мінімальна сума замовлення для того, щоб кафе закрили тільки для вашого свята. Чи можна привозити свої алкогольні напої, фрукти і закуски (бо все це завжди дешевше в магазинах і на оптових ринках). Всі ці питання необхідно поставити менеджерові або адміністраторові кафе / ресторану по телефону, тим самим відсіяти все непотрібне і захистити себе від даремного катання по місту.
Після того, як залишилися всі відповідні заклади, час переходити до другого етапу - відвідини. Виберіть 3-5 основних претендента і почніть відвідини з них. Зверніть увагу на:
- чи є під’їзд до входу і наявність парковки;
- зовнішній вигляд закладу і чи чиста навколо територія;
- на скільки зручно це місце з погляду пішохода і громадського транспорту, тому що можливо деяким гостям доведеться добиратися на громадському транспорті і в цьому випадку зупинка транспорту або станція метро буде тільки перевагою.
Заходимо всередину. Основні моменти на які потрібно звернути увагу тут будуть:
- інтер’єр і існуюче оформлення;
- наявність гардероба і туалету;
- наявність кімнати для перевдягань (для тамади);
- наявність місця для танців і музикантів (діджея).
Якщо все з вище перерахованого вас влаштовує, викликайте адміністратора і переходьте до третього етапу - переговори. Скажіть, що зацікавлені в проведенні весільного банкету в їх закладі і вас цікавлять деякі питання.
Наявність весільного меню. Ознайомтеся з ним і переконайтеся, що ціни відповідні. З`ясуйте:
· вартість банкету на одну людину;
· наявність орендної плати;
· мінімальна сума замовлення;
· можливість привезти своє спиртне, фрукти і закуски;
· необхідна передоплата;
· фіксація кінцевого рахунку (бо ціни міняються, і ваш рахунок може змінитися через 2 місяці);
· термін передоплати;
· гарантія бронювання числа;
· можливість прикраси залу;
· наявність обмежень;
· час закриття;
· наявність холодильника або місця під торт;
· і головне! Не забудьте запитати про наявність яких-небудь знижок, оскільки весільний банкет дуже часто складає одну третину, а іноді і половину всіх весільних витрат і навіть один маленький відсоток знижки заощадить вам не маленьку суму.
І наприкінці ще одна порада. Коли визначитеся з 2-3 головними претендентами, сходіть туди як звичайні відвідувачі. Спробуйте кухню і оцініть роботу і доброзичливість персоналу. Можливо вам також буде цікаво відвідати ресторан того дня, коли в ньому проходитиме черговий банкет.
джерело: http://www.musart.org.ua